New newb - Nissan 240SX Forums
Beginnerís Forum **240SX 101. NO FLAMING ALLOWED**

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 9 Old 06-09-2017, 06:49 PM Thread Starter
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Rep Power: 0
Apollocx is on a distinguished road
Points: 40, Level: 1
Points: 40, Level: 1 Points: 40, Level: 1 Points: 40, Level: 1
Activity: 100%
Activity: 100% Activity: 100% Activity: 100%
(Thread Starter)
New newb

Hi im kelvyn. I recently bought a 1990 s13 hatch. And need advice on how to fix my cars problem on turning over.
Apollocx is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 Old 06-15-2017, 03:14 PM
 
w0nderbr3ad's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Zombieland
Posts: 1,809
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 44 Post(s)
Rep Power: 42554796
w0nderbr3ad The posts made by this user are trust worthyw0nderbr3ad The posts made by this user are trust worthyw0nderbr3ad The posts made by this user are trust worthyw0nderbr3ad The posts made by this user are trust worthyw0nderbr3ad The posts made by this user are trust worthyw0nderbr3ad The posts made by this user are trust worthyw0nderbr3ad The posts made by this user are trust worthyw0nderbr3ad The posts made by this user are trust worthyw0nderbr3ad The posts made by this user are trust worthyw0nderbr3ad The posts made by this user are trust worthyw0nderbr3ad The posts made by this user are trust worthy
Points: 425,552,036, Level: 100
Points: 425,552,036, Level: 100 Points: 425,552,036, Level: 100 Points: 425,552,036, Level: 100
Activity: 99%
Activity: 99% Activity: 99% Activity: 99%
What symptoms are you having? What troubleshooting steps have you tried?

P.H.D member #64
1990 s13 fb
w0nderbr3ad is offline  
post #3 of 9 Old 06-16-2017, 08:22 PM Thread Starter
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Rep Power: 0
Apollocx is on a distinguished road
Points: 40, Level: 1
Points: 40, Level: 1 Points: 40, Level: 1 Points: 40, Level: 1
Activity: 100%
Activity: 100% Activity: 100% Activity: 100%
(Thread Starter)
New newb

Quote:
Originally Posted by w0nderbr3ad View Post
What symptoms are you having? What troubleshooting steps have you tried?


Well, my car has been having trouble starting. It cranks but doesn't turn over. It acts like its about to starts but automatically stalls. Ive replaced distributor cap and rotor, ignition coil, and coolant temp sensor, fuel pump and filter, cleaned fuel lines. Battery is good and so is the starter. It does start but i have to wait a while after driving it though. It seems to start better when its cooled. Sometimes itll start without me having to use the gas pedal other times its needed.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Apollocx is offline  
 
post #4 of 9 Old 06-16-2017, 10:13 PM
240-kid
 
Scoot's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Hawai'i Nei
Age: 27
Posts: 47,027
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 231 Post(s)
Rep Power: 10000
Scoot The posts made by this user are trust worthyScoot The posts made by this user are trust worthyScoot The posts made by this user are trust worthyScoot The posts made by this user are trust worthyScoot The posts made by this user are trust worthyScoot The posts made by this user are trust worthyScoot The posts made by this user are trust worthyScoot The posts made by this user are trust worthyScoot The posts made by this user are trust worthyScoot The posts made by this user are trust worthyScoot The posts made by this user are trust worthy
Points: 2,147,744,929, Level: 100
Points: 2,147,744,929, Level: 100 Points: 2,147,744,929, Level: 100 Points: 2,147,744,929, Level: 100
Activity: 99%
Activity: 99% Activity: 99% Activity: 99%
How do the Spark Plugs look?


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

The Forum Slut...
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Scoot is offline  
post #5 of 9 Old 06-16-2017, 10:13 PM
 
w0nderbr3ad's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Zombieland
Posts: 1,809
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 44 Post(s)
Rep Power: 42554796
w0nderbr3ad The posts made by this user are trust worthyw0nderbr3ad The posts made by this user are trust worthyw0nderbr3ad The posts made by this user are trust worthyw0nderbr3ad The posts made by this user are trust worthyw0nderbr3ad The posts made by this user are trust worthyw0nderbr3ad The posts made by this user are trust worthyw0nderbr3ad The posts made by this user are trust worthyw0nderbr3ad The posts made by this user are trust worthyw0nderbr3ad The posts made by this user are trust worthyw0nderbr3ad The posts made by this user are trust worthyw0nderbr3ad The posts made by this user are trust worthy
Points: 425,552,036, Level: 100
Points: 425,552,036, Level: 100 Points: 425,552,036, Level: 100 Points: 425,552,036, Level: 100
Activity: 99%
Activity: 99% Activity: 99% Activity: 99%
Try cleaning grounds and look for broken fuses in the engine bay, particularly the 75amp alternator fuse

Sent from my SM-N910T using Tapatalk

P.H.D member #64
1990 s13 fb
w0nderbr3ad is offline  
post #6 of 9 Old 06-16-2017, 10:16 PM Thread Starter
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Rep Power: 0
Apollocx is on a distinguished road
Points: 40, Level: 1
Points: 40, Level: 1 Points: 40, Level: 1 Points: 40, Level: 1
Activity: 100%
Activity: 100% Activity: 100% Activity: 100%
(Thread Starter)
Quote:
Originally Posted by Scoot View Post
How do the Spark Plugs look?


New


Sent from my iPhone using Tapatalk
Apollocx is offline  
post #7 of 9 Old 06-16-2017, 10:18 PM Thread Starter
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Rep Power: 0
Apollocx is on a distinguished road
Points: 40, Level: 1
Points: 40, Level: 1 Points: 40, Level: 1 Points: 40, Level: 1
Activity: 100%
Activity: 100% Activity: 100% Activity: 100%
(Thread Starter)
Quote:
Originally Posted by w0nderbr3ad View Post
Try cleaning grounds and look for broken fuses in the engine bay, particularly the 75amp alternator fuse

Sent from my SM-N910T using Tapatalk


Ok i know its not the grounds but theorized that it could be the fuses. So ill try and replace that. If its not that, what else would you suggest?



Sent from my iPhone using Tapatalk
Apollocx is offline  
post #8 of 9 Old 06-16-2017, 11:08 PM
 
w0nderbr3ad's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Zombieland
Posts: 1,809
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 44 Post(s)
Rep Power: 42554796
w0nderbr3ad The posts made by this user are trust worthyw0nderbr3ad The posts made by this user are trust worthyw0nderbr3ad The posts made by this user are trust worthyw0nderbr3ad The posts made by this user are trust worthyw0nderbr3ad The posts made by this user are trust worthyw0nderbr3ad The posts made by this user are trust worthyw0nderbr3ad The posts made by this user are trust worthyw0nderbr3ad The posts made by this user are trust worthyw0nderbr3ad The posts made by this user are trust worthyw0nderbr3ad The posts made by this user are trust worthyw0nderbr3ad The posts made by this user are trust worthy
Points: 425,552,036, Level: 100
Points: 425,552,036, Level: 100 Points: 425,552,036, Level: 100 Points: 425,552,036, Level: 100
Activity: 99%
Activity: 99% Activity: 99% Activity: 99%
Quote:
Originally Posted by Apollocx View Post
Ok i know its not the grounds but theorized that it could be the fuses. So ill try and replace that. If its not that, what else would you suggest?



Sent from my iPhone using Tapatalk
I would test the ignition switch. If you turn the key over multiple times does it start?
Do you have 5spd or auto? For 5spd cars sometimes the clutch pedal inhibitor switch could be problematic, or the relay that triggers the clutch inhibitor switch. It's a blue relay that sits right next to the battery.

Sent from my SM-N910T using Tapatalk

P.H.D member #64
1990 s13 fb
w0nderbr3ad is offline  
post #9 of 9 Old 06-16-2017, 11:14 PM Thread Starter
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Rep Power: 0
Apollocx is on a distinguished road
Points: 40, Level: 1
Points: 40, Level: 1 Points: 40, Level: 1 Points: 40, Level: 1
Activity: 100%
Activity: 100% Activity: 100% Activity: 100%
(Thread Starter)
Quote:
Originally Posted by w0nderbr3ad View Post
I would test the ignition switch. If you turn the key over multiple times does it start?
Do you have 5spd or auto? For 5spd cars sometimes the clutch pedal inhibitor switch could be problematic, or the relay that triggers the clutch inhibitor switch. It's a blue relay that sits right next to the battery.

Sent from my SM-N910T using Tapatalk

It differs. Sometimes itll take multiple times til it starts and other times it does it normally. Its an automatic.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Apollocx is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Nissan 240SX Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Newb driftxninja Beginnerís Forum 0 03-19-2010 10:15 AM
Kouki: newb here Oldschoolcelica Beginnerís Forum 4 01-24-2010 07:59 PM
Newb saying hi Triger S13 240SX (89-94) 0 09-03-2009 08:11 PM
im a newb!! and need help DV_S13Silvia Beginnerís Forum 7 09-02-2006 04:28 AM
not so newb newb checking in not7fifteen Beginnerís Forum 1 07-17-2006 06:01 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome