Issues with Idle- SR20DET / AEMPro - Nissan 240SX Forums
ECU Tuning Section For all ECU Tuning Questions & Tech.

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 1 Old 11-27-2014, 06:44 PM Thread Starter
 
Wes13's Avatar
 
Join Date: May 2014
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Rep Power: 0
Wes13 is on a distinguished road
Points: 375, Level: 7
Points: 375, Level: 7 Points: 375, Level: 7 Points: 375, Level: 7
Activity: 22%
Activity: 22% Activity: 22% Activity: 22%
(Thread Starter)
Issues with Idle- SR20DET / AEMPro

I've been trying to lower the idle of my S13 SR20DET with AEMPro. I've adjusted the Idle % vs. RPM and Idle RPM vs. Coolant Temperature tables to achieve a target idle of 900 RPM at maximum operating temperature. With AEMPro open, I've confirmed that the target idle is 900 RPM. The engine now idles around 900 RPM when cold, but increases to about 1,300 RPM as it warms up. Also, I set the Idle RPM vs. Coolant Temperature table to 1,500 RPM when the engine is cold, but again, the engine idles around 900 RPM upon start-up and never follows the table. Can someone please help me figure this out?
Wes13 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Nissan 240SX Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
idle issues Alirah General Tech 3 08-29-2010 08:41 AM
SR issues after swap... bogging, high idle, rough idle low..HALP!! Blackzenki82 SR20DE & DET 3 06-04-2009 07:26 PM
idle issues jnjon422 SR20DE & DET 1 06-03-2007 04:23 PM
idle issues rossfashow SR20DE & DET 5 12-02-2005 11:55 AM
idle issues...can ne 1 help sr20tuner KA24DE & KA24E 4 06-28-2004 05:29 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome