Nissan 240SX Forums banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
115 Posts
Discussion Starter #1
hey yah i need your help as my car is not working correctly and heres the problems my car doesn't upshift like how it suppose to it just stays in first gear(if on D) and slowly climbs the rpm(doesn't shift) and slowly building up speed mph but your able to shift it if you were to do it manually(1 to 2 doesn't feel like it even shift when on d) any how i took it to a transmission specialist and he said i don't have 3rd or 4th gear so i was like ok and now i been waiting for a automatic transmission for sale online and found one bought it and took it to my mechanic to have him install it and he test drove it after it was done and he said it feels like it have more power(i guess it grabs more?) into the tranny but it still isn't upshifting like how automatics is suppose too it still just climbs in the rpm(doesn't shift) and slowly building up speed on the mph without shifting itself he told me it could be the rectangle plastic piece on the TB were it suppose to send information to the ecu telling it to shift?iuono so he told me to leave it here i told him if he's able to figure out the problems before 11am because it my dd and i need it for work soo yea now it at his shop and hoping he able to figure why it not shifting before then im asking for help on this forum


btw does anyone have a picture of the location of the rev sensor,the tcu,and maybe other sensor that might be the cause of this problem

and is the rev sensor plug at the same location as the dohc in the sohc..pics would be very helpful thanks

i just change my tranny but that didn't do anything good so now im looking for other causes and if fix it i be one happy sob and wouldn't regret getting my 240sx were i put so much money into just to get it running good


eh dang man i getting tired of this im getting closer to doing the 5 speed swap but i hate driving a manual in stop go traffic such as the beltway and route 1 and what not and it would be more money since i have to buy a 5 speed tranny and a clutch kit...and other parts

also here a link that my help me fix it but im not sure since it on a newer 240(91-94 and is a vet)
http://forums.nicoclub.com/zeropost?cmd=tshow&id=96505
 

·
Registered
Joined
·
423 Posts
did you get it fixed? Auto trans are all the same on s13. so any s13 fsm will give you the locations for the things you asked
 

·
Registered
Joined
·
115 Posts
Discussion Starter #3
no i change my transmission nothing happened it still not shifting could it be electronic? but what can it be i disconnected the rev sensor then i disconnected the inhibait sensor then the a/t and then the atcu but nothing still not shifting
 
1 - 4 of 4 Posts
Top